Relaties en seksualiteit

Alles wat je wil weten

Maagdenvlies...feiten en fabels

 

Er bestaan veel misverstanden over het maagdenvlies! Bijvoorbeeld dat een maagdenvlies kan scheuren tijdens sporten of door het gebruiken van tampons. Dus dames (en heren)...lees vooral even verder!

Wat is het maagdenvlies?
Het misverstand begint al bij het woord. Een maagdenvlies is namelijk helemaal geen vlies! Het is een weefsel, een soort randje rondom de ingang van je vagina. Het kan er verschillend uitzien; glad, dik of dun. Elke meisje wordt geboren met een maagdenvlies.

Bloeden tijdens de eerste keer
In sommige religies en culturen is het belangrijk dat een meisje nog maagd is tot haar huwelijksnacht. Als het meisje tijdens de huwelijksnacht bloedt door het scheuren van haar maagdenvlies is dit een bewijs van haar maagdelijkheid. Als ze niet bloedt dan is ze geen maagd meer. Jammer dat er nog steeds mensen in deze fabel geloven. Het maagdenvlies en jouw maagdelijkheid hebben namelijk niets met elkaar te maken. Het maagdenvlies is namelijk niet iets wat je kunt ' doorprikken' d.m.v penetratie.

Sommige meiden bloeden tijdens de eerste keer ( ongeveer de helft), anderen niet. Bloed je wel, dan kan te maken hebben met het feit dat je niet ontspannen genoeg bent of dat de penetratie bijvoorbeeld te ruw gaat waardoor er kleine wondjes in je vagina ontstaan.

Je bent maagd als je nog nooit seks hebt gehad met iemand. Je maagdenvlies kan niet aantonen of je wel of geen seks hebt gehad. Een jongen of dokter kan dus ook niet voelen of je wel of geen maagd bent.

Dus!

 

 

 

 

Over Jip

Knows Best

Woon jij in IJsselstein of Lopik? Ben jij tussen de 12 en 24 jaar? En heb jij een vraag of wil je ergens meer over weten? Lees dan vooral verder door!

Lees verder