Informatieavond '18+ en dan' 2019 ...alles wat je wil weten!

Hallo!

Voor je het weet is het zover. Je bent jarig en wordt 17 of 18 jaar. Grote kans dat je wisselt van school of gaat studeren. Er komt dan nogal wat op je af.....

Als je bijna 18 jaar wordt of bent geworden moet je namelijk een aantal zaken (zelf) regelen. Wij willen je graag wegwijs maken in de wereld van een het (bijna) volwassen worden en nodigen je daarom uit voor de informatieavond.

De avond is gratis, en je gaat niet met lege handen naar huis!

Wanneer:

Woensdagavond 17 april 2019

Waar:

In ’t Kruispunt op de Touwlaan 36 te IJsselstein.

Wat:

“18 en dan? - alles wat je moet regelen”
Het JIP (Jongeren Informatie Punt) vertelt over de belangrijkste dingen die gaan veranderen of die jij niet moet vergeten te regelen zoals verzekeringen, DIGID, DUO, inschrijving, wonen, enz. We hebben een speciale checklist voor je ontworpen die jij na afloop mee naar huis krijgt.

“De Zorgverkeringslijn”
Vanaf je 18de ben je verantwoordelijk voor je eigen zorgverzekering. Maar welke zorgverzekering past bij jou, wat is de zorgverzekeringswet, wat moet ik doen als ik zorgverzekeringsschulden heb? De zorgverzekeringslijn geeft jou onafhankelijk advies en praktische tips. 

Hoe laat:

De informatieavond duurt 1,5 uur.  Je kunt kiezen tussen de volgende tijdstippen.

18:00u – 19:30u  of  20:00u -  21:30u

 

Aanmelden:
Je bent van harte welkom op de informatieavond, alleen óf met je ouders/verzorgers. Graag horen wij voor 5 april of je aanwezig bent. Stuur daarvoor een mailtje naar  jip@stichting-pulse.nl met daarin:

  • Je naam
  • Met hoeveel personen je komt
  • Welk tijdstip je voorkeur heeft

Voor meer informatie kun je contact opnemen met het JIP: www.jipijsselsteinlopik.nl

 

Tot 17 april!

Met vriendelijke groeten,

Ewout Timmerman
Strategisch beleidsadviseur Gemeente IJsselstein

en

Tielke Pollux    
Jongeren Informatie Punt, Stichting Pulse

 

Over Jip

Knows Best

Woon jij in IJsselstein of Lopik? Ben jij tussen de 12 en 24 jaar? En heb jij een vraag of wil je ergens meer over weten? Lees dan vooral verder door!

Lees verder