Gezondheid en emoties

Alles wat je wil weten

HULP! in IJsselstein en Lopik

HULP IN IJSSELSTEIN EN LOPIK


Jongeren uit IJsselstein en Lopik. Waar moet je terecht als je hulp nodig hebt? Uiteraard kun je eerste bij ons terecht, wij gaan met jou opzoek naar gepaste hulp. Maar er zijn gelukkig nog heel veel andere organisaties waar je terecht kunt. Hier een aantal op een rijtje.

Jeugd Team IJsselstein (0 – 18 jaar)
Kinderen en jongeren verdienen het om prettig en veilig op te groeien. Vaak lukt dat op eigen kracht of met hulp van familie, vrienden, buren en kennissen. Soms lukt dat niet en is er tijdelijk extra hulp nodig. Dan kunt u terecht bij het Jeugdteam. Het jeugdteam is er voor kinderen van 0-18 jaar en hun opvoeders.

Overtoom 1
3401 BK  IJsselstein
T: 030 - 686 99 01 
E: jeugdteam@ijsselstein.nl

Sociaal Team IJsselstein (18 jaar en ouder)
Samen met u kijkt een medewerker van het Sociaal Team wat er aan de hand is, wat uw eigen mogelijkheden zijn om met de situatie om te gaan en wat een passende oplossing is. Dit is ongeveer hetzelfde als het jeugdteam maar dan voor 18 jaar en ouder.

Overtoom 1
3401 BK IJsselstein
T: 030 – 765 00 26
E: sociaalteam@ijsselstein.nl

Breed Sociaal Loket gemeente Lopik
Het Breed Sociaal Loketgemeente Lopik biedt hulp en ondersteuning op het gebied van zorg, gezondheid, wonen, huishouden, vervoer, geldzaken, jeugd en crises.

T: 0348-559955

W: https://www.lopik.nl/breed-sociaal-loket/ 

Financiën op Orde van Stichting Pulse
Hulp nodig bij je administratie? Heb je schulden of andere financiële problemen? Wil je weten waar je recht op hebt, of wat je moet regelen als je inkomen of leefsituatie veranderd? Neem dan kosteloos en vrijblijvend contact op met Financiën op Orde van Pulse. 

T:  030-6887030
E:  financienoporde@stichting-pulse.nl

WIL, Werk en inkomen lekstroom
Woon je in Houten, IJsselstein, Lopik of Nieuwegein? Dan kun je bij WIL terecht voor een tijdelijke bijstandsuitkering, begeleiding naar werk, hulp bij schulden en financiële ondersteuning. Zij helpen je gericht vooruit.

T: 030-7022300

E: info@wil-lekstroom.nl 
W: www.wil-lekstroom.nl

Jongerenloket (WIL)
Ben jij tussen de 16 en 27 jaar? Woon je in de gemeente Houten, IJsselstein, Lopik of  Nieuwegein? En heb je vragen over school, werk en/of inkomen? Bij het Jongerenloket van WIL helpen ze jou om stappen vooruit te zetten.

Je kunt - zonder afspraak - van maandag tot en met vrijdag tussen 13.00 en 16.00 uur telefonisch contact met ze opnemen.

Belangrijk: vergeet je identiteitsbewijs niet!

Jongerenwerkers IJsselstein van Stichting Pulse

Ken jij ze al? De jongerenwerkers uit IJsselstein? Je ziet ze wel eens lopen op straat, in het buurthuis of misschien bij jou op school. Bij de Jongerenwerkers kun je altijd terecht als je een vraag hebt, je verhaal kwijt wilt of ondersteuning nodig hebt. Zij kunnen je verder helpen.
Wil je contact met ze? App. Mail of bel ze eventjes. Hun informatie vind je op deze website bij het kopje: ' TEAM'.

Wil je dat wij even met je meekijken? Dan kan! neem even contact met ons op.

Groetjes Meike

 

 

 

 

 

Over Jip

Knows Best

Woon jij in IJsselstein of Lopik? Ben jij tussen de 12 en 24 jaar? En heb jij een vraag of wil je ergens meer over weten? Lees dan vooral verder door!

Lees verder