Wonen en financiën

Alles wat je wil weten 

Geen geld voor sportles, schoolreis of een nieuwe fiets?

Kun je niet op sportles, op schoolreis, of kun jij geen nieuwe fiets aanschaffen omdat je thuis niet genoeg geld hiervoor hebt? Je bent niet de enige, in IJsselstein leven er veel kinderen en jongeren in armoede.

Gisteren ontmoette ik een hele aardige man die vrijwillig werkt bij Stichting Leergeld en ik dacht…dit moet ik even met jullie delen!

Als jij in armoede leeft heb je waarschijnlijk al een U- pas waar je van alles mee kunt doen. Maar soms is dat niet genoeg. Wist jij dat je dan misschien gebruik kunt maken van Stichting leergeld?

Deze stichting helpt namelijk kinderen van 0 t/m 18 jaar om deel te kunnen nemen aan buitenschoolse activiteiten die buiten de U- pas vallen. Bijvoorbeeld door ondersteuning te bieden zodat jij mee kan op schoolreis, zwemles kunt nemen, een nieuwe fiets kunt kopen of een laptop kunt kopen omdat je deze nodig hebt voor school.

Een aanvraag kun je online doen. De vrijwilligers van Stichting Leergeld maken dan een afspraak met je om een keer bij je thuis op bezoek te komen. Ze gaan dan samen met je kijken hoe ze jou het beste kunnen helpen en of eventuele broertjes en zusjes misschien ook nog hulp nodig hebben.

Zit jij in een situatie dat je ergens niet aan mee kunt doen door gebrek aan geld thuis. Neem dan zeker even contact op met deze organisatie. Of je kunt natuurlijk ook mij even contacten om je verder te helpen!

Bye bye! Tielke

www.leergeldijsselstein.nl

 

 

Over Jip

Knows Best

Woon jij in IJsselstein of Lopik? Ben jij tussen de 12 en 24 jaar? En heb jij een vraag of wil je ergens meer over weten? Lees dan vooral verder door!

Lees verder